Jatkuvasti juhliva ruotsinlaiva

Itämerellä seilaavat niin sanotut ruotsinlaivat ovat olleet osa suomalaisten matkailukulttuuria jo vuosikymmenten ajan. Nämä ajattomat viihteen monitaiturit kyntävät merta Suomen ja Ruotsin välillä useita kertoja vuorokaudessa usean laivayhtiön toimesta. Pitkäaikaisia ja tunnettuja toimijoita tällä saralla ovat mm. sinivalkoisesta värityksestään tuttu Silja Line, joka sittemmin on siirtynyt Tallinkin omistukseen, sekä punavalkoisissa väreissä matkaava Viking Line. Näiden liikkuvien viihdekeskusten kotisatamat Suomessa ovat Turku ja Helsinki, joista ne lähtevät useita kertoja päivässä matkalleen kohti Tukholmaa tai vaikkapa miniristeilylle Turun saaristoon, joka varsinkin kesäiltojen kuulaassa kauneudessaan tarjoaa paljon katseltavaa ja ihailtavaa karaistuneimmallekin matkaajalle. Ruotsinlaiva onkin vähintään terminä tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle. Ruotsinlaiva ei ole pelkästään laiva muiden maailman laivojen joukossa, se on jo elävä legenda ja käsite, joka pitää sisällään lupauksen takuuvarmasta hauskan pidosta!

Ostokset ruotsinlaivojen kaupoissa

Ruotsinlaiva ei ole pelkästään merellä liikkuva hotelli, jossa laivaan saavuttua vain kaadutaan oman hyttinsä sänkyyn ja herätään aamulla kiertelemään kuvankaunista ja palveluita pulppuavaa Tukholmaa. Mekaanisen purjeen voimalla kulkevien laivojen omista palveluista löytyy koko ajan kasvavissa määrin erilaisia palveluita ja monien tunnettujen vaatemerkkien ja muiden luxustuotteiden myymälöitä. Laivojen omien ja perinteisten tax free -myymälöiden lisäksi laivoilta löytyy myös tiettyihin merkkeihin ja teemoihin keskittyneitä pienkauppoja. Varustamot ovat aikojen saatossa ja nykyisen somekulttuurin saatossa entistä enemmän kuunnelleet asiakkaiden tarpeita ja haluja siitä, mitä kaikkea katseltavaa ja ostettavaa ruotsinlaiva voisi matkustajalleen tarjota. Monet tietävät sen, että useita merkkituotteita saa laivojen kaupoista halvemmalla kuin maista ostettuna. Tämä on vain yksi vetonaula muiden joukossa, ja toinen merkille pantava seikka on se, että usein laivojen valikoimat ovat hieman kivijalkamyymälöistä poikkeavia, ja täten voit tehdä todellisia uniikkeja löytöjä laivojen myymälöistä!

Oletko huomannut, että käydessäsi maissa kalliiden merkkituotteiden myymälöissä et välttämättä saa haluamaasi ja tarvitsemaasi asiantuntevaa palvelua? Voin kertoa, että merellä asia on toisin! Ruotsinlaiva on paikka, jossa palvelua osataan ja halutaan antaa kaikille, jotka astuvat kutsuvien kauppojen maailmaan! Yleisimpiä laivoilta ostettavia tuotteita ovat erilaiset tuoksut, meikit ja ihonhoitotuotteet. Monilta tunnetuilta merkeiltä löydät laivojen hyllyiltä ekslusiivisia tuotteita kilpailukykyiseen hintaa. Palvelualttiit myyjät ovat tukenasi etsiessä esimerkiksi sopivaa hajustetta itsellesi, tai ihanan kutkuttelevasti tuoksuvaa partavettä tuliaisiksi kotona odottavalle perheenjäsenelle. Aiemmin kosmetiikka olikin alkoholin lisäksi tärkein myyntivaltti laivoilla, mutta nyttemmin valtavista valikoimista löytyvät myös tunnetut vaate- ja korumerkit. Esimerkiksi rannekellojen ystävä voi tehdä todellisia löytöjä etsiessään uutta ajannäyttäjää koristamaan rannettansa! Laivojen kaupoissa on myös loistavat valikoimat makeisia ja muita herkkuja tuliaisiksi perheen lapsille.

Viihde ja ajanviete laivoilla

Etkö saanutkaan aikaasi kulumaan pelkästään kauppoja kierrellen ja tuliaisostoksia tehden? Tuntuuko siltä, että ilta on vielä pikkupoika ja jotain kiinnostaisi vielä tehdä kun reissuun on lähdetty? Ei hätää, laivojen monipuolinen viihdetarjontaa sisältää kattauksen, joka koostuu maamme viihdyttäjien kärkinimistä! Ruotsinlaiva on artisteille legendaarinen esiintymispaikka, jossa he takuuvarmasti antavat kaikkensa, jotta ristelyvieraat nauttisivat esityksestä täysin siemauksin ja palaisivat laivoille uudestaankin kokemaan laadukkaasta viihteestä. Laivoilla on monesti useita viihderavintoloita. Esimerkiksi yhden pubin musiikista vastaa ammattitaitoinen trubaduuri esittäen tunnettuja hittejä ja yleisön toiveita. Toisesta baarista voit löytää hauskoilla jutuillaan naurattavan stand up -koomikon. Yleensä illan päättävät juhlakansaa tanssittavat bilebändit sekä ammattiorkesterista ja tanssiryhmästä koostuva huikea viihdeshow! Laivoilla on tarjolla myös erilaisia teemaristeilyjä, joista löytyy valikoimaa kaikkeen makuun kaiken ikäisille. Lapsille on tarjolla esimerkiksi Muumi-teemaisia risteilyjä, jossa lapset voivat tavata suosikkihahmojaan ja leikkiä heidän kanssaan.